A+ A A-

14222104 1161415390586698 8631399554970923383 n

Evropski pokret u Crnoj Gori, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, Evropskim pokretom u u Albaniji i Istraživačkim centrom Slovačke asocijacije za spoljnu politiku, uz finansijsku podršku Međunarodnog Višegrad fonda organizovao je seminar na temu: „Ljudski resursi OCD-a za praćenje procesa evropskih integracija”. Seminar je održan 8.i 9. septembra u hotelu „Residence“ u Miločeru u Budvi.

Evropski pokret u Crnoj Gori se bavi promovisanjem različitih aspekata procesa evropskih i evroatlantskih integracija, a ovaj seminar je još jedan u nizu događaja u okviru realizacije projekta „Unapređenje procesa pridruživanja Zapadnog Balkana EU“ („Regionalna konvencija o evropskoj integraciji Zapadnog Balkana“).

Projekat je usmjeren na jačanje položaja civilnog sektora u procesu evropskih integracija, kao i pospješivanje saradnje sa državnim sektorom u državama Zapadnog Balkana, a koristeći se iskustvom zemalja Višegrad grupe.

Seminar je otvorio: gospodin Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, gospodin Miodrag Radović, v.d. generalnog direktora za evropske poslove, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija. i Nj.E. Irena Tatažinjska, ambasadorka Republike Poljske u Crnoj Gori.

Tokom prvog dana, na predviđenim panelima bilo je riječi o metodologiji monitoringa procesa EU integracija, gdje su učesnici/ice iz Crne Gore i regiona govorili o dosadašnjem iskustvu, najboljim praksama i preporukama u ovoj oblasti.

Nakon toga, tokom 8. i 9. septembra, istaknuti ekspert i konsultant sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom u ovoj oblasti, g-din Boris Ćurković, iz Bosne i Hercegovine, održao je trening za predstavnike organizacija civilnog sektora na temu strateškog planiranja ljudskih resursa u cilju kvalitetnijeg monitoringa procesa EU integracija.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod