A+ A A-

Održana Regionalna konvencija o evropskoj integraciji 2016 u Budvi

Godišnja konferencija Regionalna konvencija o evropskoj integraciji,na temu „Kapaciteti javnog i civilnog sektora za korišćenje pretpristupnih fondova EU” je održana u Budvi, u hotelu Avala od 25. do 27. novembra, u organizaciji Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

Konferencija je okupila visoke državne zvaničnike iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i predstavnike civilnog društva iz pomenutih zemalja ali i predstavnike partnerskih organizacija iz Višegrad grupe.

 

Kamp za mlade

Evropski pokret u Crnoj Gori je , u sklopu projekta „Mreža mladih za EU“ organizovao Kamp za mlade 2016, koji je finansiran od sredstava Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Dvodnevni kamp se održao u Hotelu Residence, u Budvi u trajanju od 20. do 22. aprila 2016.
 

Balkanski integracioni forum 2015

Treći godišnji Forum balkanskih integracija 2015 „ Zapadni Balkan se suočava sa budućnošću“, organizovan od strane Evropskog pokreta u Crnoj Gori i Fridrih Ebert fondacije, je održan u Budvi od 20. do 22. novembra 2015.
 

Saradnja državnog i civilnog sektora u procesu evropskih integracija

Završna Regionalna konferencija u okviru prve godine projekta Regionalne Konvencije o Evropskoj Integraciji održana je 11-12. septembra, u hotelu „Avala“ u Budvi, uz prisustvo šest ministara iz država regiona Zapadnog Balkana zaduženih za oblast evropske integracije, i brojnih visokih zvaničnika, predstavnika civilnog društva i javnog sektora, domaćih i regionalnih medijskih kuća i akademske zajednice. 
 
  

Okrugli sto "Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju

Evropski pokret u Crnoj Gori, uz podršku Fondacije Friedrich Ebert, u petak 17. jula, organizovao je okrugli sto pod nazivom "Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju i NATO (pregled ispunjenosti uslova u oblastima vladavine prava i sigurnosti)". 
 

IV seminar Regionalna konvencija o evropskoj integraciji

U petak, 12. juna 2015, u Baru održan je seminar na temu „Umrežavanje zapadnog Balkana i EU strukture: Kako promovisati regionalne vrijednosti i dostignuća u EU - iskustvo Višegradske grupe", u okviru projekta Regionalna konvencija o evropskoj integraciji.
 

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod