A+ A A-

RADOVIĆ: Misija EK o prevenciji korupcije u oblasti obrazovanja daće konkretne rezultate

  • Objavljeno petak, 28 oktobar 2016 11:20

31.10

Završni sastanak ekspertske misije Evropske komisije o prevenciji korupcije u oblasti obrazovanja održan je danas u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ekspertska misija boravila je u Crnoj Gori od 24. do 28. oktobra, s ciljem kompletiranja osnovne studije Savjeta Evrope o integritetu u visokom obrazovanju.

Tokom posjete Crnoj Gori, članovi ekspertske misije su se sastali sa pregovaračkim timom za Poglavlje 23, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Agencije za sprječavanje korupcije, Uprave za inspekcijske poslove, a posjetili su i dvije obrazovne institucije u Podgorici.

Više informacija možete pronaći OVDJE

 

 

EVROPSKI DAN: Uspostaviti mehanizam za praćenje politika protiv trgovine ljudima

  • Objavljeno utorak, 18 oktobar 2016 11:17

18.10

U Crnoj Gori ne postoji nezavistan mehanizam za praćenje nacionalnih politika u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i vlast bi trebala ispitati mogućnost postavljanja nacionalnog izvještača koji bi pratio rad institucija i izdavao preporuke.

To je ocijenjeno povodom 18. oktobra- Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Više informacija možete pročitati OVDJE

Pejović – Masikas: Podrška Estonije za dalje napredovanje prema EU i NATO-u

  • Objavljeno srijeda, 05 oktobar 2016 11:47

05.10

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović primio je zamjenika ministra vanjskih poslova Estonije Matija Masikasa.

Ambasador Pejović je zahvalio na dosadašnjoj podršci Estonije u sprovođenju obaveza iz pregovaračkog procesa i predstavio rad na realizaciji ključnih aktivnosti, kao i planove za dalju dinamiku otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja.Istakao je da je integracijski uspjeh rezultat efikasnog rada crnogorskih institucija, te da će se nakon formiranja nove vlade nastaviti s održivim reformskim procesima kako bi građani Crne Gore sve konkretnije osjećali koristi i prije članstva u EU.

Više informcija možete pronaći OVDJE

Crnoj Gori 22,5 miliona eura iz Ipe 2016 za životnu sredinu, konkurentnost i inovacije

  • Objavljeno petak, 22 jul 2016 13:51

op

Na prezentaciji nacrta nacionalnog programa Ipe 2016 nevladinim organizacijama, koju je danas organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija rečeno je da će od pomenutih 22,5 miliona eura, za projekte u sektoru životne sredine i klimatske akcije je opredijeljeno 15,6 miliona eura, a za konkurentnost i inovacije blizu 7 miliona eura.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Imenovan novi ambasador EU u Crnoj Gori

  • Objavljeno četvrtak, 21 jul 2016 11:48

579094cc 667c 4684 a8ac 66e30a0a0a69 hod orav preview

Među 17 imenovanih je i Aivo Orav koji će obavljati funkciju šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. On trenutno obavlja dužnost šefa Delegacije Evropske unije u bivšoj jugoslovenskoj republici Makedoniji.

Orav je ranije obavljao dužnost ambasadora Estonije u Turskoj, pokrivajući istovremeno Liban i Azerbejdžan, a bio je i estonski ambasador u Poljskoj, pokrivajući i Bugarsku, Rumuniju i bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju.

Više informacija možete pročitati OVDJE

Pariz: Saradnja regiona preduslov za bržu integraciju u EU

  • Objavljeno utorak, 05 jul 2016 12:35

05

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović učestvovao je u Parizu na radnom sastanku ministara vanjskih poslova koji je organizovan u okviru Pariskog samita o Zapadnom Balkanu.

Na sastanku je razgovarano o daljoj ekonomskoj integraciji regiona kao preduslovu za brže i kvalitetnije uključivanje Zapadnog Balkana u EU, tješnjem povezivanju mladih kroz osnivanje regionalne kancelarije za mlade i razmijenjena su mišljenja u vezi sa zajedničkim izazovima s kojima se Evropa i svijet suočavaju i mehanizmima za njihovo efikasno rješavanje.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod