A+ A A-

Žene u Skupštini Crne Gore

  • Objavljeno ponedjeljak, 05 decembar 2016 11:24

CaptureMIlA

Mila Brnović, koordinatorka programa u Evropskom pokretu u Crnoj Gori, objavila je kratku studiju politike o uticaju žena u Parlamentu Crne Gore.

 Publikaciju možete preuzeti OVDJE.

 

Osnaživanje lokalnih organizacija civilnog društva za zagovaranje bolje saradnje sa lokalnom upravom

  • Objavljeno četvrtak, 01 decembar 2016 14:40

Enhancing local CSOs for advocating better cooperation with local authorities1

U proteklom periodu Ivana Bosković,program menadžerka Evropskog pokerta u Crnoj Gori, je pripremila kratku studiju politike „Osnaživanje lokalnih organizacija civilnog društva za zagovaranje bolje saradnje sa lokalnom upravom" u okviru projekta "Advocacy for Open Government", kojeg su sprovodili Centar za monitoring i istraživanje i Centar za demokratiju i ljudska prava, uz finansijsku podršku Evropske unije a skaldu sa inicijativom Partnerstvo za Otvorenu Vladu.

 Publikacija je objavljena na engleskom jeziku, a možete je preuzeti OVDJE

Crna Gora u NATO- regionalne i globalne perspektive

  • Objavljeno četvrtak, 24 novembar 2016 15:38

efje

 

Publikacija na temu "Crna Gora u NATO- regionalne i globalne perspektive" predstavlja stručno viđenje i analizu ovog izuzetno aktuelnog pitanja. Autori publikacije su Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori i Boško Jakšić, spoljnopolitički analitičar iz Beograda. Finansijska podrška za publikovanje pomenute analize je pružena od strane Friedrich Ebert fondacije.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE

Ekonomske migracije iz Crne Gore u Evropsku uniju

  • Objavljeno ponedjeljak, 31 oktobar 2016 09:59

Ekonomske migracija1

Evropski pokret u Crnoj Gori i Fondacija Fridrih Ebert Vam sa zadovoljstvom predstavljaju poblikaciju pod nazivom "Ekonomske migracije iz Crne Gore u Evropsku uniju".
U publikaciji čitajte o azilantima iz Crne Gore, njihovoj strukturi i motivacii, kao i o razlozima zbog kojih azilanti primarno dolaze sa sjevera Crne Gore.

Za potrebe ovog istraživanja smo intervjuisali i zaposlene u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u Crnoj Gori koji se direktno ili indirektno bave ovim pitanjem, kao i zaposlenim iz dvije opštine iz sjevernog regiona Crne Gore.

Detaljnije o navedenom pročitajte u publikaciji pred Vama.

Download publikacije

Balkanski integracioni forum - „Zapadni Balkan u susret budućnosti”

  • Objavljeno petak, 25 decembar 2015 14:10

Integracioni forum1

Evropski pokret u Crnoj Gori i Fondacija Fridrih Ebert Vam sa zadovoljstvom predstavljaju sažetak diskusija i debate koje su održane u okviru trećeg godišnjeg „Balkanskog integracionog foruma 2015“, koji je održan u hotelu „Maestral“ u Budvi, u Crnoj Gori, od 20. do 22. novembra 2015 godine.

Zasijedanje je bilo posvećeno temama koje su smatrane važnim, aktuelnim i ključnim za razvoj evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona u 2016. godini. Na četiri sesije se diskutovalo o perspektivama i izazovima ekonomskih, političkih i bezbjednosnih izazova u državama Zapadnog Balkana koje teže članstvu u EU.

Download publikacije

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod