A+ A A-

Projekat "Eurostarbus"

  • Objavljeno ponedjeljak, 14 mart 2016 14:16
 
 
U saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, i uz pomoć Ambasade Holandije, Velike Britanije, Švedske, Britanskog savjeta, Evropske Agencije za rekonstrukciju i delegacije Evropske unije u Srbiji i Crnoj Gori, 21, 22. i 23. septembra 2004. realizovali smo propagandno–edukativnu kampanju "EUROSTARBUS" - "Moj grad u Evropi".
 
Ova kampanja se sastojala od promotivnih aktivnosti na javnim trgovima u Bijelom Polju, Podgorici i Nikšiću, gdje su aktivisti Evropskog pokreta u Crnoj Gori i Evropskog pokreta u Srbiji koji su putovali u posebno opremljenim autobusima sa propagandnim materijalom, organizovali takmičenje znanja za učenike osnovnih škola iz gore pomenutih gradova i distribuirali su propagandni materijal studentima i okupljenim građanima.
 
Pored ovog, u osnovnim školama realizovali smo konkurs likovne umjetnosti na temu “Moj grad u Evropi”, a takođe su bile uključene neke srednje škole gdje su bila organizovana edukativna predavanja na teme Evropske Unije.
 
Na kraju, organizovali smo set diskusija građana Crne Gore sa diplomatama iz zemalja Evropske unije koji su akreditovani u Crnoj Gori. Posjeta gore pomenutih diplomata opštinama Bijelo Polje, Podgorica i Nikšić prethodila je ovim događajima.
Ova akcija obuhvatala je 17 osnovnih i 3 srednje škole u Crnoj Gori, sa preko 10 000 (deset hiljada) učenika, i preko tog broja 1 000 njih su se direktno ili indirektno uključili u programe "EUROSTARBUS"-a, dok su mnogi drugi bili uključeni u realizaciju konkursa likovne umjetnosti na temu “Moj grad u Evropi”.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod