A+ A A-

16052010

Evropski pokret u Crnoj Gori učestvovao je na seminaru Networking days in Montenegro; Bečići, 14. - 16. maj 2010. U organizaciji Evropskog omladinskog foruma i Nacionalnog Savjeta mladih Crne Gore (European Youth Forum & National Youth Steering Committee of Republic of Montenegro) održan je seminar u cilju formiranja CRNOGORSKOG OMLADINSKOG FORUMA / FORUMA MLADIH.

Na seminaru se razgovaralo o postavljanju različitih mehnizama participacije mladih u crnogorskom društvu, aktivnom uključivanju mladih u sve društvene procese, razumijevanju uloge mladih u društvu, davanju mogućnosti mladima bez obzira na različitosti, osnaživanju mladih. Organizovan rad u radionicama na kriterijumima i strukturi odnosno misiji, viziji, vrijednostima i ulozi.

Prezentacije su održali predstavnici:
Kancelarije za mlade Uprave za mlade i sport Ministarstva kulture
Savjeta za mlade
Mreže mladih Hrvatske, Litvanije, Estonije, Mladinskog sveta Slovenije, Italije i Srbije.

Zadaci foruma biće i monitoring postojećeg stanja, razvoj omladinske politike, utvrdjivanje prioriteta, davanje inputa za NPAM, pisanje godišnjih izvještaja za Vladu i NVO članice, iniciranje formiranja odbora za mlade pri Skupštini, iniciranje donošenja legislative, saradnja sa kontaktima u Vladi, lobiranje, apliciranje za članstvo u inostranim omladinskim tijelima, pružanje pomoći i treninga omladinskim organizacijama, promocija mladih kao resursa. Napravljen je i okvirni time-line za buduće aktivnosti i rad do formiranja osnivačke skupštine Crnogorskog omladinskog foruma i sagledavanje trenutnog stanja youth policy-ja.
Formiran je Inicijativni odbor u koji je uključen i Evropski pokret u Crnoj Gori, a koji će formirati tijela Crnogorskog omladinskog foruma.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod