A+ A A-

gserCrna Gora je lider u Evropskim i NATO integracijama, zato i želimo da pomognemo svima, da niko ne bude “crna rupa“ na Balkanu – rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović u obraćanju medijima nakon sastanka sa komesarkom EU za saobraćaj Violetom Bulc, na Vili Gorica.

Sistemi upravljanja u saobraćaju, bezbjednost drumskog saobraćaja, bile su neke od tema njihovog razgovora, a ministar Brajović je saopštio da je “ponosan na pohvale koje smo dobili od EU“.

To se pokazalo kroz poglavlja 14 i 21 koja smo već otvorili, u kojima učestvuje Ministarstvo. Zadovoljan sam na svemu što smo uradili, pogotovo 2016. u resoru saobraćaja i pomorstva. Siguran sam da će to biti vrednovano od Evropske komisije– kazao je Ministar.

Komesarka Bulc je, s druge strane, pozvala Crnu Goru da bude faktor stabilnosti na zapadnom Balkanu kako bi mogla postati dio evropskog zajedničkog tržišta.

Evropska unija je izdvojila 40 miliona eura za projekte na zapadnom Balkanu. Nadamo se da se Crna Gora predložiti dobre projekte i dobiti dio novca – rekla je Bulc.

Pink M

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod