A+ A A-

 
DSC 0254 1
 
 
Tim Evropskog pokreta u Crnoj Gori je u četvrtak 29. septembra, imao priliku da ugosti gospodina Franka Moravica, Projekt koordinatora francusko-njemačke kancelarije za mlade za Jugoistočnu Evropu. G-din Moravic moderira radnom grupom koja je uključena u proces osnivanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih i učestvuje na sastancima u okviru Berlinskog procesa, kao predstavnik OFAJ-a (L’Office franco-allemand pour la Jeunesse) na osnovu čijeg modela je i potekla inicijatica za osnivanje RYCO-a.
 
Kako je najavljeno, početak rada Regionalne kancelarije za saradnju mladih, sa sjedištem u Tirani, planiran je za februar 2017. godine. U narednom periodu predstoji definisanje budžeta, aktivnosti i plana rada RYCO-a kao i predlaganje predstavnika država Zapadnog Balkana koji će biti uključeni u rad regionalne kancelarije.
 
U vezi sa tim, na sastanku 29. septembra okupili smo predstavnike omladinskih organizacija i organizacija koje aktivno rade sa različitim omladinskim strukturama, kao i predstavnike međunarodnih organizacija i stranih misija u Crnoj Gori. 
 
U svijetlu Berlinskog procesa, poboljšanja položaja mladih i omladinskih struktura, kao i osnivanja RYCO-a, ovaj sastanak je bio jedinstvena prilika da se razmijene mišljenja, iskustva i pitanja o položaju mladih i omladinskoj politici, kroz prizmu osnivanja regionalne kancelarije, ali i prilika da se diskutuje o značaju ove inicijative za Crnu Goru.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod