A+ A A-

U hotelu „Palas“ u Petrovcu od 16 -18.marta 2018. godine, Evropski pokret u Crnoj Gori organizovao je seminar pod nazivom „Škola za mlade lidere Crne Gore u EU.” 

Uvodnu riječ imao je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, gospodin Momčilo Radulović, nakon čega su se učesnicima obratili i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, gospodin Nj. E. Roman Holben i državni sekretar Ministarstva za evropske poslove, gospodin Miodrag Radović.Pored gore pomenutih gostiju, takođe, predavanja su održali gospodin Vladimir Ateljevic kao i gospodin Amil Kamenica.
Program seminara „Škola za mlade lidere Crne Gore u EU” dao je priliku učesnicama i učesnicima da dobiju osnovne i relevantne informacije o EU, sa akcentom na proces pristupanja Crne Gore, EU politike i programe koji se tiču mladih u Crnoj Gori.
 
Teme koje su obrađivane ticale su se procesa evropskih integracija, funkcionisanja institucija EU, pregovaračkog procesa kao i uloge koju društvo ima prilikom tog procesa, sa posebnim osvrtom na mlade ljude. Kroz interakciju sa pomenutim predavačima učesnici su iskazali svoje vještine i unaprijedili prethodna stečena znanja. 
Škola za mlade lidere Crne Gore u EU se održala u okviru projekta koji se finansira od sredstava Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod